Pentru că … artă

Pentru că … artă

Păsărică; mută-ți cuibul!
Arta! Sursă inepuizabilă de senzații … oficiale.
Președinția României a patronat, în anul 2017, o expoziție de artă, unde artista Smaranda Ursuleanu a expus lucrări de pictură realizate cu… propria vulvă.

„Ea folosește urmele lăsate de vulva sa pe numeroase foi de hârtie de mici dimensiuni pentru a crea un autoportret ambiental care sfidează tabuurile societății românești. Fiecare cartonaș este unic, iar juxtapunerea lor evocă acumularea experiențelor artistei de-a lungul timpului, confruntându-ne cu problema neliniștitoare a voyeurismului”.

Secțiunea de picturi este descrisă astfel:

„Spectatorul este invitat să reflecteze la propria relație cu fiecare dintre lucrările expuse, să privească spre o altfel de sărbătoare a dragostei și sexualității. Să fie vorba de exhibiționism? Fără nicio îndoială. Transgresiune? Cu siguranță. În plus, o doză bună de narcisism, atât de caracteristic societății noastre. Dar traducerea senzualității, dorinței sau plăcerii în imagini și obiecte este, la rândul ei, o acțiune. Calea obiectului ne întoarce privirea pentru a-l interoga, oferindu-se și ascunzându-se în același timp, dar aparținând în continuare autorului”. unknw

Uuuu! Aceste cuvinte ne impresionează până la lacrimi … de râs!

Sursa: Qmagazine

Evaluează

Dacă ți-a plăcut, distribuie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *