Rușinea de a fi român				  	  	  	  	  	  	  	  	  	  	5/5							(1)

Rușinea de a fi român

Cum să faci praf o ocazie rară de a câștiga ceva respect:
Clubul englez de fotbal Chelsea Londra a făcut, pe 23 Februarie, o deplasare la București, pentru meciul din Champions League cu spaniolii de la Atletico Madrid.
Cu ocazia vizitei, clubul a postat o fotografie în care apare Catedrala Mântuirii Neamului și o parte a orașului, însoțită de salutul: Hello from Bucharest 
Toate bune și frumoase! Fotografia adunase la ora scrierii acestui text, cam 90 000 de reacții și peste 3300 de comentarii. Moment în care începe și deziluzia.
Multe dintre comentariile la postare aparțin conaționalilor, dintre care cea mai mare parte, în loc să profite de ocazie pentru a-și lăuda țara, au început să facă bășcălie și să înjure tot ce este legat de România. Ca răul să fie maxim multe dintre comentarii au fost făcute în limba engleză, ca să înțeleagă toată planeta. Mai mult, ținta principală a criticilor este construcția care face referire la apartenența noastră cea mai intimă; credința.
Alături de revărsarea de frustrare a majorității comentatorilor români, au mai scris și cațiva care încercau în disperare de cauză să scuze comportamentul tâmp al concetățenilor.
Aștia suntem!
Si ăștia sunt o mare parte a românilor, după ,,deșteptarea” occidentalizării. Pe mulți dintre confrații noștrii, prea emancipați pentru a mai putea păși mulțumiti pe pământ mioritic, îi întâlnim în concediile lor anuale din țară și între cei reîntorși  definitiv ,,acasă”.
Ne uităm pe Discovery la lucrări arhitecturale și momente istorice impunătoare de prin lumea largă, exclamând de uimire, dar când privim ,,în interior”, nu găsim ca subiect relevant decât mizeria.
Dacă noi nu ne apreciem țara, cum să avem pretenția ca străinii să o găsească interesantă? Si ce rost mai are atunci să facem pe nationaliștii, cum obișnuim, atunci când un articol de presă străină ne jignește?

Sursa: Chelsea Fotball Club

Evaluează

Dacă ți-a plăcut, distribuie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *